top

Genbrug af regnvand giver mening i nybyggeri

En løsning fra RegnvandsTanken er både godt for miljøet og i sidste ende sparer det beboeren penge.

"Vi har en rigtig god drikkevandslovgivning i Danmark, og der er fokus på at sikre en høj kvalitet af drikkevandet. Men det giver ikke mening at rense grundvandet og så skylle det direkte ud i toilettet…"

Regnvandsgenbrug, som erstatning for drikkevand, til andre formål end drikkevand er den hyppigste form for genbrug af vand. Du kan bruge regnvand til både toiletskyl, tøjvask og havevanding.

Ring i dag på 70 60 20 08 og lad os høre mere om dit næste projekt…

Det er let at få et regnvandsanlæg

Tanken graves ned i haven og tagrenden kobles til tanken. Det rene regnvand løber nu i regnvandstanken i stedet for ud i en beskidt kloak.

Regnvandstanken kobles til huset og der installeres en pumpe, der ikke fylder mere end et skoskab. Pumpen sørger automatisk for at trække vand ind til toilet og evt. vaskemaskine, når du bruger vand. Når der ikke er vand i tanken, skifter pumpen automatisk til offentlig vandforsyning.

Du kan desuden få et anlæg kun til haven hvor regnvandet pumpes automatisk til en hane, så beboeren let kan vande have, vaske bil, pudse vinduer og meget andet.

Nemt og enkelt.

Genbrug af regnvand og økonomi

Et årligt forbrug af vand, til wc-skyl og tøjvask i hjemmet, sættes til gennemsnitlig ca. 18 m3 per person. Det er ækvivalent til den mængde nedbør, der kan opsamles på 40 m2 tagflade. Der er altså masser af vand der bruges, og masser af nedbør der kan opsamles. En familie på fire personer, kan spare ca. 60.000 liter vand årligt, ved genbrug af deres regnvand.

Lad os vejlede i jeres næste projekt: Vi rådgiver gerne om besparelserne og hvilke løsninger der passer til jeres situation.

De fire vigtigste grunde til at genbruge regnvand fra husets tag

01

Vi aflaster kloakkerne og mindsker risikoen for oversvømmelse af bygninger og kældre, samt forurening af vandmiljøet

02

Vi sparer på grundvandet og er med til at sikre rent drikkevand i fremtiden

03

Der spares penge!

04

Der kan vandes have og blomsterkrukker – hele sommeren

”Vi besluttede, vi ville bygge et nulenergihus. Vi prioriterede en regnvandstank fra begyndelsen, tanken om at bruge rent drikkevand i toilettet giver bare ikke mening for os, når der er et godt alternativ. En regnvandstank giver god mening – både i maven og i pengepungen. I hverdagen tænker vi ikke så meget over det, kun når vi vander vores have med god samvittighed – og med regnvand.”

Familien Janne og Simme Eriksen, ejer af 5.000 liter regnvandsanlæg til hus og have

Samarbejdspartnere