Opsamling af regnvand
– Brug tank, tønder, anlæg & beholder

Opsamling af regnvand - Genbrug vand med tanke og tønder.

Du kan med fordel lave en opsamling af regnvand, hvis du ønsker at bruge regnvandet i din have eller til andre projekter. Hos RegnvandsTanken.dk finder du både tanke, tønder, anlæg og beholder, som du kan bruge til formålet.

Kom godt i gang

Det er slet ikke nødvendigt at bruge drikkevand fra hanen til toiletskyl, til havevanding eller lignende. Du kan med fordel opsamle vandet fra nedløbsrør, fra tage og bruge dette. På den måde bruger du naturens ressourcer, og du får gratis vand til disse formål. 

Har du ikke før lavet opsamling af regnvand, kan det være svært at vide, hvor man skal starte. Vi guider dig her til en god proces med at komme i gang, så du inden længde har fået et godt system på benene.

Det er først og fremmest vigtigt at kende til de love, der findes omkring opsamling af regnvand. Læs mere om lovgivning om regnvandsanlæg her, eller rådfør dig hos din kommune.

Opsamling af regnvand i haven

Der er flere fordele ved at opsamle vand i haven. Dette kan:

  • Bidrage til renere grundvand
  • Besparelser på udgifter til vand
  • Aflastning af kloaksystemer og nedsættelse af risiko for oversvømmelse

Da vi, i Danmark, bruger vores grundvand til forbrugsvand, altså til når vi vasker tøj, skyller ud i toilettet, og meget mere, risikerer vi, at vi en dag løber tør for rent grundvand. For at sikre, at dette ikke sker, kan vi med fordel anvende andre typer af vandressourcer til netop disse formål, nævnt ovenfor. En mere bæredygtig løsning.

En undersøgelse fra 1999, foretaget af By- og Boligministeret, Sundhedstyrelsen og Miljøstyrelsen, viste, at der ingen nævneværdige sundhedsmæssige risici fandtes, ved at bruge vand fra opsamling af regnvand i haven. Dette gælder både til toiletskyl, til tøjvask, bilvask og til havevanding. Så hvorfor ikke udnytte dette?

De rette produkter til opsamling af regnvand

Hos RegnvandsTanken.dk, finder du et væld af gode muligheder for opsamling af regnvand. Vi kan tilbyde regnvandstønder og andre typer af tanke, som du kan bruge i din have. Derudover kan du i forbindelse med nedsivning også købe faskiner hos os ved Regnvandstanken.dk.

Tal med en ekspert

Vi er lige her...

– og vi har både tid og lyst til at høre om dit projekt.

RSS FeedPersondatapolitikHandelsbetingelser

© 2024 REGNVANDSTANKEN — Designed by DAN®